torstai 4. kesäkuuta 2009

LISÄÄ TIETOA SYKSYISESTÄ MALINOISPENTUEESTA 04.06.2009
Nyt on siis varmistunut, että jos hyvä lykky käy, tuhisee Yawnin pentulaatikko hyvinkin äänekkäästi! Vimman pentue on nyt sitten varmistunut ja isäkin on pentueelle päätetty! Pitkään silmäilin sopivaa hyvä sukuista urosta Ihmeidentekijällemme ja löytyihän se sitten onneksi. Rebecan kanssa juteltuani tultiin siihen tulokseen, että Sakke olisi juuri sopiva isä pentueelle. Tietoa Karvaturreihin pentueesta on tulossa myöhemmin, mutta ajattelin tänne blogiin kirjoittaa tällaisen pienen tietopläjäyksen näin aluksi.

Pentueen isä tulee siis olemaan vahvat käyttöominaisuudet omaava Sakke (Hulttion Fanaatikkomieli, dongan kasvatti siis), jos vain pariskunnalla heti sattuu tärppäämään. Saken meriittilista on varsin komea (
BH JK1 HK3 RH-E TK1 vPVA vKTV) ja tulee vielä kasvamaan ennen pentueen syntymistä. Rebecca yrittää kovasti treenata pojan kanssa, jotta ainakin se käyttövalionarvo hausta saataisiin. Lisäksi he treenaavat hurjasti tokokoulareiden eteen, mutta saa nähdä mitä on tulossa. Agilityvalionarvokaan ei ole kovin kaukana, sillä Sakke kisaa agilityssa jo 2-luokassa ja sieltäkin se on saanut jo 2 vkumaa. Varsin etevä mies siis kyseessä! Kaiken tämän lisäksi Saken suku on vallan mainio! Sukutaulusta löytyvät Hugo (BH JK3 SchH1 TK3 RH-E Meride's Step By Step), joka asustelee dongan luona. Hugo on siis saanut näyttää kynsiään jos jonkinmoisessa lajissa kuten on Saken äitikin. Nimittäin Muusa (BH JK3 SCHH1 V PVA & KVA Feillhr Muuk) oli hyvin malimainen koira ja erittäin hyvähermoinen ja toiminnallinen koira. Kun Saken suvusta löytyvät nämä kaksi koiraa, voiko parempaa sukua edes malinoisilta toivoa?

Saken morsianhan tietysti on oma Vimmani (RH-T A BH VFIN KVA SchH1 JK1 Tk1 Virvatulen ihmeidentekijä), joka on Ketun kasvatti Virvatulen ajoilta (kasvattaa nyt nimellä Joy Vision). Vimma on muuttanut meille kodinvaihtajana, kun edelliset omistajat ovat neidistä joutuneet luopumaan. Maisemien vaihto ei ole kuitenkaan vaikuttanut kovapäiseen tyttöön mitenkään, se on vain ylpeänä astellut kodista toiseen. Tämä nykyinen pysyvä koti vaikuttaa Vimmalle kuitenkin ihan mieleiseltä, eikä kellään muullakaan ole mitään nokan koputtamista asiaan eli todennäköisesti se tulee asustelemaan Yawnissa koko loppuelämänsä ajan. Asiaan! Vimma on tosiaan kisannut ahkerasti pk-lajeissa (valio hausta, jk1 ja schh1), mutta eritoten nyt keskitytään ipoon. Valioituminen iposta olisi suuri unelma, mutta meille riittää myöskin se voittajaluokkaan pääseminen. Suojelu on pk-lajeista siinä mielessä yksi haastavimmista lajeista harrastaa, kun kisoja järjestetään suhteellisen vähän. Tokosta Vimmalla on koulari alosta ja tällä hetkellä yksi 1-tulos AVOsta eli pitkälle tähdätään sielläkin. Agilityssa meillä on tosiaan viime aikoina ollut ongelmia, jotka toivottavasti saadaan korjattua, että päästään loistamaan agikentilläkin!

Vimman suvusta sen verran, että sen äiti ja isä ovat jo molemmat päivänsä nähneet, joskin varsin hyvät päivät! Molemmat elivät elämänsä onnellisina loppuun asti kisakentillä harrastaen. Vimman sisaruksista enää vain yksi on hengissä, joka tällä hetkellä viettää eläkepäiviään Joy Visionissa. Zingolla (
BH, JK2, GBRW-06, LTW-07, SWEW-07, vBELW-07, VFIN, VSWE, VKRE, VGBR, VLAT, VBEL, VFRA, VLT & VKANS MVA Virvatulen ivallinen loisto) on yksi pentue (5u+1n), joiden jalostussuunnitelmista sen verran, että kaikkia ei tulla käyttämään jalostukseen. Suvun yleistymistä ei siis kannata pelätä. Tältä pentueelta odotetaan vain muutamaa pentua (korkeintaan 3), joten ihan huoletta voi tuon asian kanssa olla.

Pentue on siis ajankohtainen syksyllä 2009 ja pentueeseen tulee syntymään korkeintaan se 3 pentua, joista yhden sijoitan (sijoituspentu on jo todennäköisesti varattu). Lisää tietoa tulossa lähempänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti