lauantai 30. toukokuuta 2009

PENTUSUUNNITELMIA JA YLEISTÄ HÖPINÄÄ 30.05.2009
Voi kun meille kuuluu hyvää! Kisoissa on mennyt tosi hyvin! Treenaaminen, eritoten Naakan kanssa, on tuottanut tulosta ja se näkyy tietysti kisatuloksissakin. Poitsuhan on vasta kotiutunut meille ja sai heti ensimmäisistä jälkikisoistaan ykköstuloksen! Parin viikon päästä kokeiltiin sitten onnea AVOssa ja saatiin Jk2. Loistavaa työtä Naakka! Tällä menollahan ukkeli on jo kohta kva. Paimennuksessa me ollaan laiskoteltu viime aikoina, mutta tietysti ollaan omien lampaiden kanssa työskennelty kovasti. Kisat ovat sitten vähän erijuttu..

Muiden koirien kanssa me taidetaan vähän junnata paikoillaan.. Vimman ja Ketun kanssa on ollut vähän ongelmia, kun olen keskittynyt Tiimaan ja Naakkaan niin paljon. Tänään on kuitenkin tarkoitus lähteä treenailemaan suojelua oikein kunnolla. Purutreenit tiedossa siis! Agikisoissa me ollaan Vimman kanssa kovasti yritetty saada sitä pyöreää nollaa (itse asiassa niitä kaikkia kolmea, jotta päästäisiin kuninkuusluokkaan), mutta aina tulee jotenkin töpeksittyä! Yleisin syy on se, että en saa Vimmaa kunnolla hanskaan ja se meno on enemmän ja vähemmän huteralla pohjalla. Koko ajan saa pelätä, että juokseeko se nyt oikealle esteelle. Omaa tyhmyyttähän tuo on ja Vimmaa ihan varmasti häiritsee varmisteluni, joka varmasti osaksi vaikuttaa tuohon lapasesta lähtemiseen. Todella monia lähellä piti tilanteita on ollu, joten eiköhän me niitä nollia aleta kohta nappailla.

Iloisimpina uutisina voin kertoa, että eräälle Yawnin neitokaiselle on suunnitteilla pentue syksymmälle! Kyseessähän on tietysti ihanainen Vimma, jolta me vielä kuitenkin odotetaan muutamia tuloksia ennen sen suurempia suunnitelmia. Nythän neiti on siis kokonaisuudessaan: RH-T A BH VFIN KVA SchH1 JK1 AGI2. Tokon avosta meillä on jo yksi hyvä tulos, joten toista vaan kehiin, niin se valionarvokin on jo lähempänä! Agissa en tiedä onko aihetta odottaa mitään niin suurta kuin valioitumista, mutta ainahan sitä saa toivoa.. Paimennuksessa meillä pitäisi olla hyvät lähtökohdat, sillä Vimma on oikein uudelleen syttynyt paimennukseen. Maleillahan tämä vietti ei ole niin suuri, koska niitä on y.kertaisesti käytetty niin paljon muihin tarkoituksiin. Vimmalta kuitenkin odotan sitä valioitumista, koska siihen on niin hyvät mahdollisuudet. Isää pentueelle olen jo suunnitellut ja vähän keskustellutkin kys. koiran omistajan kanssa, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Tarkoituksena olis tehdä kohta turrilaan topic, jossa kiinnostuneet saisivat ilmoittaa olemassa olostaan. Jos kiinnostuit, heitä mulle yksäriä turrilassa (Sikko) ja kerro vähän minne pentu olisi menossa ja mihin tarkoitukseen. Voin ihan avoimesti kertoa, että näyttelykoteihin pennut eivät lähde, sillä ne vaativat ehdottomasti paljon enemmän tekemistä. Toivon syvästi, että kaikki pentueen pupsit lähtevät seuraamaan Vimman jalanjälkiä kohti suojelua ja muita pk-lajeja, mutta muu riippuu tietysti täysin omistajasta.

Mutta se on nyt sitten tältä erää adios amigos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti